Kända fotografer - mina tre favoriter

Elliot Erwitt.
Jag tycker att Erwitt har fångat väldigt tydliga känslor i sina bilder. Han jobbar mycket med kontraser, men han lyckas hålla en balans som gör att de inte känns särskilt mörka ändå. Det tack vare att han har delar i bilderna som är väldigt upplysta. Jag brukar vanligtvis inte vara något stort fan av för mycket kontrast, utan föredrar snarare att dra ner de svarta tonerna till mörkare gråa för att bilderna inte ska bli så hårda, och förstod först inte vad det var som skiljde dessa bilder med andra kontrastrika bilder. Jag brukar tycka att kontrastrika bilder blir jobbiga att titta på för dem sticker ut så mycket hela tiden, varje del av fotot är i en "pangig" färg som gör att hela bilden blir ganska så hård för ögat att se på. Men jag kom senare på vad som stod ut med Erwitts bilder, han har få byten mellan svarta och vita partier och det gör att det ändå finns en harmoni i bilderna. Jag tycker även att Erwitt lyckas förmedla saker med varje bild han tar, det skulle jag vilja lyckas få med i mitt eget projekt.
 
Annie Leibowitz
Hennes Disney-bilder har länge inspirerat mig. Jag tycker att hon verkligen lyckas fånga den karaktären hon porträterar. Leibowitz lyckas även få till ett slags drömskt skimmer över hela bilden som gör att den ser halft tecknad ut. Hon har ju jobbat mycket med photoshop i dessa bilder och det är något som jag vill ha med i projekt 3. Både gällande att få till det lite sagolika/overkliga/mystiska/magiska och även få bilderna att se både verkliga och animerade ut.
Baron de Adolf Mayer
Ljuset är nog det som jag kommer att utgå ifrån när jag ska genomföra projekt 3. Jag har inte bestämt mig på vilket sätt än, men på det sättet som Baron de Adolf Mayer använder sig av ljus inspirerar mig verkligen. Det sättet han belyser saker är, likt Leibowitz, lite drömskt och det är något jag ska eftersträva.
Foto uppgift | |
Upp